Radno vrijeme: Alago trgovina na blagdan Velikog petka (29.03.2024.) će raditi skraćeno 09-12h. Zahvaljujemo na razumijevanju!

Shopping Cart

U košarici nema proizvoda.

Važna sigurnosna informacija za sve vlasnike Festool Kapex KS pila (2007-2010)

Priopćenje Festool-a

Mi u Festool-u smo ponosni na kvalitetu i trajnost naših proizvoda. Sigurnost naše opreme te time i naših kupaca nam je uvijek glavni prioritet. U skladu s time, danas bismo Vas željeli obavijestiti o dobrovoljnoj sigurnosnoj mjeri. Kao dio našeg kontinuiranog praćenja proizvoda i procjene kvalitete, u pojedinačnim slučajevima, postoje ozbiljne naznake da navedene mitre pile, koje su sada stare više od 10 godina, predstavljaju sigurnosni rizik. U malom broju slučajeva pila se na pojedinačnim mjestima zagrijala i počela tinjati, a u nekim slučajevima je čak došlo do zapaljenja dok je bila uključena na električnu mrežu. To znači da – iako još nismo zaprimili takvu obavijest – je moguće da bi u nepovoljnim okolnostima moglo doći do požara koji bi se mogao proširiti i na druge predmete. Zahvaljujući našoj dokumentaciji i nalazima, utvrdili smo točno koji bi proizvodi mogli biti pogođeni.

Koji točno proizvodi su pogođeni?

Pogođeni proizvodi su:

  • Festool preklopno-potezna pila Kapex KS 88
  • Festool preklopno-potezna pila Kapex KS 120

proizvedeni u razdoblju 2007. godine do 02/2010.

Što točno odmah mogu poduzeti?

Molimo Vas da provjerite je li Vaša pila jedna od pogođenih proizvoda. Ukoliko je to slučaj, zbog vlastite sigurnosti i sigurnosti trećih osoba, molimo Vas da odmah poduzmete sljedeće sigurnosne mjere:

  1. Izvucite utikač: Odspojite mrežni utikač iz utičnice nakon svake uporabe pile.
  2. Prilikom korištenja nemojte ni u jednom trenutku ostaviti pilu bez nadzora.

Ukoliko osim vas i druge osobe upotrebljavaju jednu od navedenih pila, dužni ste osigurati da se ove informacije bez odgađanja proslijede svim ostalim korisnicima te ste dužni poduzeti daljnje odgovarajuće mjere kako bi osigurali Vašu osobnu sigurnost i zaštitili sve uključene osobe i one koje bi mogle biti u opasnosti.

Da li mogu nastaviti koristiti navedeni alat?

Tek ako se poduzmu ove dvije navedene mjere, Kapex se može privremeno koristiti sve dok se ne izvrši potrebna nadogradnja.

Kako će se trajno otkloniti moj problem?

Besplatna nadogradnja: Od sredine veljače 2021. godine započeti ćemo sa besplatnom nadogradnjom svih iznad navedenih pila te ćemo provesti sigurnosnu provjeru (zamjenu neispravnih kabela i slično).

Upućujemo Vas na našu Festool internetsku stranicu kako bismo mogli dogovoriti prikladan datum za popravak Vaše pile.

Podijelite s drugima