Shopping Cart

U košarici nema proizvoda.

Grenke financiranje

GRENKE je dio Njemačkog koncerna GRENKELEASING AG koji je prisutan u preko 30 zemalja svijeta, a od 2014. posluje i u Hrvatskoj.

GRENKELEASING AG tržišni je lider u Europi u području Small-Ticket-leasinga, koja osim leasinga pruža i bankarske te faktoring usluge.

Pogodnosti

 • Financiranje opreme niske vrijednosti (već od 500 eura – neto)
 • Nije potrebno (kasko) osiguranje predmeta najma, a u najamninu je uključena naknada za oslobođenje odgovornosti najmoprimca (u slučaju štetnih događaja kao što su: požar, provala, krađa, izljev vode, udar groma, vandalizam… u skladu s općim uvjetima oslobođenja od odgovornosti)
 • Trajanje najma je od 12-60 mjeseci (ovisi od opreme i od bonitetne procjene konačnog najmoprimca)
 • Bez učešća, akontacije ili jamčevine
 • Najamnine se knjiže u trošak i 100% su porezno priznat rashod
 • Oprema koji financiramo: alati i strojevi (koji zadovoljavaju minimalni iznos vrijednosti)
 • Nema promjene u uvjetima financiranja, bez valutne klauzule
 • Mogućnost kvartalnog i mjesečnog plaćanja
 • Do neto nabavnog iznosa 5.000 eura nema troška obrade (standard trošak obrade za iznose od 5.001 – 50.000 eura je 75 eura + PDV)
 • Brza obrada i bez dodatne dokumentacije za d.o.o. klijenta (odobrenje financiranja do 50.000,00 eura u roku od 8h i isporuka opreme isti dan po primitku zahtjeva za financiranje, iznosi od 50.000 eura u roku od 3-5 dana)

Očuvanje likvidnosti i mogućnost alociranja sredstava

Umjesto da sredstva uz jednokratno zahvaćanje u vlastite novčane rezerve vežete u imovinu, ista su vam na raspolaganu za razvoj poslovanja koje će vam generirati veći prinos nego što je to trošak financiranja.

OPEX umjesto CAPEX-a

Od nas dobivate račun za korištenje opreme koji knjižite u trošak (100% porezno priznat uz mogućnost odbitka pretporeza). Ne opterećujete bilancu te izbjegavate poslove oko računovodstvenog evidentiranja imovine i obveza. Niste primorani raditi godišnju inventuru niti prikazivati i izvještavati obveze kao što je to slučaj kod npr. financijskog leasinga ili kredita. Naime, mi smo za cijelo vrijeme trajanje ugovora vlasnik opreme i mi ju amortiziramo u svojim knjigama.

Česta pitanja i odgovori

Kako izgleda proces kupnje na Alago web trgovini?
 1. Izaberite alate/strojeve za kupnju i stavite ih u (web) košaricu)
 2. Prilikom naplate izaberite kao platnu metodu Grenke financiranje1 i dovršite vašu narudžbu
 3. Vašu ćemo narudžbu, ako zadovoljava gore navedene kriterije, proslijediti u Grenke
 4. Grenke će vas vrlo brzo osobno kontaktirati s konkretnim uvjetima vašeg financiranja, te vam poslati ugovor na potpisivanje
 5. Grenke će uplatiti iznos vrijednosti alata/stroja na ime Alago-a
 6. Alago vam isti radni dan šalje alat/stroj
 1. U trenutku pisanja ovog članka dana funkcionalnost odabira Grenke platne metode nije još dostupna, te je u izradi! U međuvremenu pozivamo vas da nam se s vašom narudžbom direktno obratite na kontakt@alago.hr kako bi je realizirali. Zahvaljujemo na razumijevanju! ↩︎
Što ako moja narudžba sadrži alat/stroj vrijednosti veće od €500 i neku potrošnu opremu manje vrijednosti?

U tom slučaju vaša narudžba će biti podijeljena na dvije, jedna koja zadovoljava uvjete Grenke financiranja i koja se obrađuje prema gore navedenom modelu, te ostatak stavki narudžbe koji će biti obračunat zasebno i biti isporučen po zaprimljenoj uplati (neovisno o prvom dijelu narudžbe).

Gdje mogu dobiti više informacija te odgovore na dodatna pitanja?

Odgovore na dodatna pitanja potražite na Grenke web stranici Često postavljana pitanja o najmu.