Shopping Cart

U košarici nema proizvoda.

Novi kompaktni i svestrani Festool CXS i TXS 12 baterijski odvijači

Ako bi u par riječi opisali nove Festool alate bilo bi to: lagan, kompaktan, svestran i iznenađujuće snažan. Obje kompaktne bušilice/odvijači od 12 V, CXS 12 i TXS 12, odlična su pomoć za širok raspon svakodnevnih zadataka. Čak i na uskim mjestima i u zavojima, ovi svestrani uređaji ne pokazuju znakove slabosti.

Kompaktan dizajn i impresivna izvedba za njegovu malu veličinu: ovo su tajne uspjeha CXS 12 i TXS 12 baterijskih bušilica/odvijača. CXS/TXS 12 savršeno nadopunjuju veće modele CXS/TXS 18. Svi priključci iz 18-voltne bušilice/odvijača odgovaraju manjim modelima bez ikakvih problema. Kompaktna baterija kompatibilna je sa svim punjačima u 18-voltnom portfelju. Punjač TCL 6 već je uključen u opseg isporuke. Nove zvijezde kompaktne klase olakšavaju svaki posao montaže manjeg ili srednjeg opsega, zahvaljujući svom snažnom EC-TEC motoru bez četkica. Kao što naziv sugerira, dva kompaktna bušilica su dostupna u C i T izvedbi. Jedinstveni C-oblik, tipičan za Festool, omogućuje precizno bušenje i uvrtanje u osi bušenja i uvrtanja; dok klasični T oblik osigurava jednostavno rukovanje i neposrednu blizinu izratka. I C i T izvedbe tehnički su identični – bez obzira radi li se o T ili ikoničnom C dizajnu: kada je riječ o ergonomiji, oba višenamjenska modela impresioniraju u svakom pogledu. Oba modela odlikuju se nevjerojatno kompaktnim dimenzijama i malom težinom. To znači da zadaci montaže u skučenim prostorima ne predstavljaju nikakav problem. Čak i s pričvršćenom baterijom i kopčom za remen, obje bušilice/odvijači teže samo 1200 grama. Sučelje FastFix i sustav CENTROTEC osiguravaju brzu izmjenu alata. Brojni dodaci mogu se koristiti s CXS/TXS 12 i znatno produžiti radijus djelovanja.

Kompaktno baterijsko napajanje znači široke mogućnosti

CXS/TXS 12 opremljen je nizom korisnih značajki: s držačem bitova, kontrolom LED svjetla, kopčom za remen i kompaktnom baterijom, novi CXS/TXS 12 ne ostavlja ništa nedovoljno željenog kada je u pitanju olakšavanje vašeg rada. Istovremeno, oni utjelovljuju načelo fleksibilnosti u uvrtanju i bušenju, jer su svi nastavci trenutnih Festool 18 V baterijskih bušilica/odvijača također kompatibilni s novim CXS/TXS 12.

Integrirano LED svjetlo omogućuje precizan rad čak i u tamnim kutovima. Lako dostupni kotačić za podešavanje može se koristiti za postavljanje kontinuiranog osvjetljenja, naknadnog svjetla ili isključivanja LED-a. Podešavanje zakretnog momenta također je dječja igra, pomoću kotačića za podešavanje. Kopča za remen, koja ne samo da vam drži alat na dohvat ruke, već i vaše ruke slobodne kada ih trebate, može se postaviti za dešnjake i ljevoruke korisnike. Integrirani držač bitova pruža prostor za držanje nekoliko bitova. Čak su i magnetski osigurani protiv ispadanja. Za munjevito brze promjene između bušenja, upuštanja i uvrtanja: isprobana i testirana stezna glava CENTROTEC je stezna glava i držač bitova u jednom. Prikladan je za korištenje s brojnim Festool CENTROTEC priborom. Prednost: ne samo da je upola manja od standardne stezne glave već je i 80 posto lakša. Sa samo 1200 grama, oba višenamjenska uređaja nude impresivno lagane mogućnosti.

Festoolov svemir na baterije: postoji više od “samo” snage

“Baterijska tehnologija i uređaji s baterijskim napajanjem ključni su trend na tržištu alata. Našu strategiju smo skrojili tako da se to odražava na naš portfelj koji neprestano proširujemo. Ne slijedimo samo slijepo strategiju korištenja baterijske tehnologije radi nje same – želimo zauzeti svrhovitiji pristup kako bismo utvrdili kako bi tehnologija baterija mogla najbolje poslužiti predmetnoj primjeni. Svi želimo pružiti najbolje rezultate, pobrinuti se da stvari rade savršeno, a također želimo olakšati rad majstora da rade lakše, sigurnije i bolje,” kaže Sascha Menges, izvršni direktor Festool GmbH. Ovu usredotočenost najbolje utjelovljuju najnoviji alati Festool baterijskog portfelja, posebice nova CSC SYS 50 baterijska stolna pila, TSC 55 KEB uranjajuća pila i QUADRIVE TPC baterijska udarna bušilica/odvijač i egzoskelet ExoActive koji će biti dostupan do kraja 2023. godine.

Podijelite s drugima