Shopping Cart

U košarici nema proizvoda.

Čist rez u jednom prolazu – Nova Festool TSV 60 K uranjajuća pila s funkcijom predrezivanja

Festool je poznat kao sinonim za pouzdanu kvalitetu i apsolutnu preciznost od uvođenja svojih kružnih pila 1962. i svojih uranjajućih pila 1980. godine. Festool nastavlja ovu tradiciju uvođenjem svoje nove uranjajuće pile s funkcijom predrezivanja. S dubinom rezanja do 60 mm, već s prvim rezom dobijete rezultat bez krhotina s obje strane. Integrirani KickbackStop smanjuje rizik od ozljeda i oštećenja obratka tijekom povratnog udarca. Zahvaljujući raznolikoj ponudi sistemskih dodataka, uvijek je mobilan, precizan i točnih dimenzija. S novim TSV 60 K, rezultati radioničke kvalitete mogu se ponoviti na gradilištu – baš kao kod stacionarne pile.

Festool je već desetljećima poznat po svojim kružnim pilama. “Već 1960-ih, Festool je na tržište donio prvu prijenosnu kružnu pilu na svijetu s vodilicom. Zatim je lansirao prvu pilu za uranjanje početkom 1980-ih. Uvijek smo podizali ljestvicu za pile s našim novim A od svibnja 2023. to radimo još jednom s našom novom TSV 60 K pilom za uranjanje s funkcijom predrezivanja,” kaže Boris Seyfried, Festoolov voditelj proizvoda za piljenje.

Piljenje bez krhotina s obje strane – kao nikada prije

Nova TSV 60 K pila za uranjanje s funkcijom predrezivanja osigurava piljenje bez krhotina s obje strane već od prvog reza. To ga čini iznimno učinkovitim: izrezani rubovi odmah su spremni za daljnju obradu. “Integrirali smo predrezivanje u novi TSV, dosad neviđenu inovaciju za ručne uranjajuće pile. Konstruirali smo predrezivač tako da ima podešavanje traga i dubine što jamči točne mogućnosti podešavanja što u kombinaciji s reznim listom pile s dijamantom daje dugoročno savršenu kvalitetu reza. To vrijedi čak i za učinkovito, visokokvalitetno rezanje ploča,” potvrđuje Boris Seyfried.

Savršeno rezanje ploča – sada dostupno bilo gdje na gradilištu

“Ovo je posebno praktično za svakodnevni rad – sada možete precizno rezati čak i velike ploče bez krhotina s novim TSV-om, ne samo u radionici nego i bilo gdje na gradilištu. S našim brojnim dodacima sustava, to je kao rezanje stacionarnim strojem. Nikad prije nije viđeno u ovom obliku – mobilno i istovremeno precizno piljenje bez krhotina na točne dimenzije,” navodi Seyfried. Ovisno o aplikaciji, predrezivanje se može uključiti ili isključiti prema potrebi. Posebice su savršeni rezultati važni za rezanje ploča. I upravo zato se nova uranjajuća pila s funkcijom urezivanja može koristiti s vodilicom – upravo onako kako biste očekivali od Festoola. Zahvaljujući vodilicama učvršćenim pričvrsnim stezaljkama i čeljustima za vođenje bez alata, TSV 60 K se kreće po vodilici bez ikakvog zazora, osiguravajući visokokvalitetne rezultate rada.

Veća sigurnost pri piljenju – zahvaljujući KickbackStopu

“Naša inovativna i jedinstvena funkcija KickbackStop na pili za uranjanje s funkcijom zarezivanja ne samo da štiti obradak, već i smanjuje rizik od ozljeda”, kaže Seyfried. Nadalje kaže: “Naš novi TSV 60 K siguran je i vrlo precizan, te nudi izvrsne rezultate bez krhotina.” U slučaju povratnog trzaja, KickbackStop se aktivira zaglavljivanjem lista pile tijekom piljenja ili rezanja uranjanjem u obradak i zaustavlja list pile brže od treptaja oka. To znači da pila prepoznaje povratni udar i zaustavlja motor u djeliću sekunde. Posebno praktično: nakon što se KickbackStop aktivira, pila je odmah spremna za uporabu bez zamjena ili dodatnih troškova.

Zaista svestran

“S našim novim TSV 60 K stvorili smo našu najsvestraniju uranjajuću pilu do sada. S dubinom rezanja do 60 mm i zakretnom jedinicom za rezanje, mogući su čak i kosi rezovi do 45° u kombinaciji s vodilicom,” kaže Boris Seyfried. Cijeli sustav dodatne opreme oko TSV 60 K samo doista pokazuje svoju svestranost u svakodnevnoj uporabi. Ono što je posebno praktično je to što se nova pila za uranjanje može kombinirati sa svim vodilicama za poprečno rezanje. To čini nevjerojatno lakim ponovljive, precizne i čiste poprečne rezove čak i “u malom mjerilu”. Prilikom razvoja novog TSV 60 K, Festool je uzeo u obzir mnoge dodatne pojedinosti kao što je jednostavna FastFix zamjena lista pile, prozor za gledanje, kontrola brzine, točna namještanje dubine s dvostrukim indikatorom i fino podešavanje.

Robustan, snažan i iznimno učinkovit

Njegov EC-TEC motor bez četkica najnovije generacije čini pilu gotovo bez održavanja i snažnom. Najveća brzina od 6800 okretaja u minuti osigurava idealnu obradu, brzinu posmaka bez napora i, kao rezultat, najbolju kvalitetu rezanja. To znači da je nova uranjajuća pila s funkcijom predrezivanja robusna i, u kombinaciji s opsežnim popratnim sustavom piljenja, sofisticirana do posljednjeg detalja. Bavi se i preciznim rezanjem u punom drvu i učinkovitim rezanjem ploča s aplombom – i sve to bez krhotina s obje strane.

Nova Festool TSV 60 K uranjajuća pila s funkcijom predrezivanja je dostupna kod specijaliziranih trgovaca od svibnja 2023.

Podijelite s drugima