Shopping Cart

U košarici nema proizvoda.

Festool predstavlja novu CSC SYS 50 baterijsku stolnu pilu

Iznimno kompaktan i svestran: svojim modernim i sofisticiranim dizajnom, koji uključuje digitalne tehnologije, Festoolova nova CSC SYS 50 baterijska stolna pila redefinira industrijske standarde. Štoviše, nova baterijska stolna pila toliko je kompaktna da savršeno pristaje u Systainer. To znači da novi CSC SYS 50 pruža istu preciznost rezanja na gradilištima kao što to čini cirkular iz vaše stolarije. Izvrsno radi u svakoj disciplini, s paralelnim rezovima do 280 mm, širinom poprečnog reza do 450 mm i rezovima pod kutom od -2° do 47°.

Precizni rezovi pritiskom na gumb, kompaktne dimenzije i najsuvremeniji koncept rada – to su sastojci koji čine novu CSC SYS 50 baterijsku stolnu pilu. Ove karakteristike čine ga nezamjenjivim pomoćnikom za završnu obradu interijera, kao i za stolare i podopolagače. Njegov središnje postavljen i lako čitljiv zaslon omogućuje vam podešavanje visine i kuta s apsolutnom preciznošću i u kratkom vremenu. To omogućuje 100% točnost ponavljanja – rez za rezom. U praksi je to preciznije nego s bilo kojim mjerilom. Možete napraviti čak i najzahtjevnije rezove s maksimalnom preciznošću uz robusni sustav zaustavljanja koji se sastoji od paralelne bočne ograde, kutnog graničnika i kliznog stola.

“CSC SYS 50 prva je prijenosna stolna pila na svijetu s električnim podešavanjem visine i kuta te zaslonom s navigacijom izbornika. To znači da novi CSC SYS 50 označava korak prema digitalizaciji. Međutim, kada implementiramo digitalnu tehnologiju, uvijek smo usredotočeni na prednosti za kupce. Digitalne funkcije CSC SYS 50 nisu trik, već nude stvarnu dodanu vrijednost u pogledu preciznosti i omogućuju kvalitetu rezanja neviđene dosljednosti u prijenosnoj pili. U biti, CSC SYS 50 nudi sve kvalitete suvremenu pilu za ploče, ali je možete ponijeti sa sobom i na gradilišta,” objašnjava Wolfgang Reines, voditelj proizvoda nove baterijske stolne pile.

Vrhunski koncept rada

Ključna značajka CSC SYS 50 je centralno postavljen zaslon, s neklizajućim kotačićem i dva gumba sa strane. To vam omogućuje da bez napora spremite do četiri položaja lista pile u samo nekoliko koraka. Još jedan pametan detalj je da povezivanje stolne pile s mobilnom aplikacijom Festool Work App omogućuje spremanje dodatnih pozicija lista pile. Zaslon možete koristiti za električno podešavanje visine i kuta pritiskom na tipku – točno do desetinke milimetra. Visina i kut (dostupni u milimetrima i inčima) postavljaju se bez paralakse putem digitalnog zaslona i stoga su točniji od bilo koje vizualne procjene. Osim toga, putem digitalnog zaslona možete unaprijed odabrati brzine koje odgovaraju materijalu. “Na gradilištu se posao obično mora obaviti brzo. Često morate ispiliti žljeb, utor ili ravnanje i u početku ste usredotočeni na mjerenje i postavljanje ispravne visine pile. CSC SYS 50 čini ovo stvar prošlosti. U samo nekoliko koraka možete dosljedno postaviti visinu na desetinku milimetra – bez potrebe za zamornim mjerenjem. Štoviše, u posebnom položaju od – 10°, možete vrlo brzo izrezati ploče na željenu veličinu, precizno i bez iverja”, nastavlja Wolfgang Reines.

Mobilne aplikacije za piljenje kao u radionici

Uz svoj najsuvremeniji koncept rada, novi Festool CSC SYS 50 obično impresionira kupce izuzetno preciznim rezultatima piljenja, koji ni na koji način nisu inferiorni u odnosu na pile s električnim napajanjem kada je riječ o preciznosti i kvaliteti. To je zahvaljujući, među ostalim značajkama, visokopreciznoj paralelnoj bočnoj ogradici s dvostrukim stezanjem (preko jedne poluge). Štoviše, ima vrlo precizan kutni graničnik, koji se može optimalno poravnati i središnje stegnuti preko utora na klizaču i omogućuje kutove zakošenja između -70° i +70°. Klizač s kugličnim ležajem može se pomicati potpuno glatko i osigurava paralelne i kutne rezove s maksimalnom preciznošću. Još jedna praktična pojedinost je da je u ograničenom rasponu visine rezanja od 35 mm moguće rezati čak i pod kutom do -10°. Ovo je idealno za podrezivanje ploča za ispunu jer je vidno polje u kojem se izradak treba rezati na vrhu. Duge izratke možete piliti točno, sigurno i jednostavno u kombinaciji s klizačem, unaprijed postavljenom profilnom šinom i dodatnim nosačem okvira. Također možete koristiti utor u klizaču za sigurno stezanje obratka zajedno sa Festool FSZ steznim stezaljkama, koje su dostupne kao opcija.

Snažan kao električna pila

Niti je CSC SYS 50 ni na koji način inferioran alatu s električnim napajanjem kada se radi o snazi. CSC SYS 50 pokreće EC-TEC motor bez četkica i dvostruki baterijski sustav s dva paketa baterija od 18 V (od 4,0 Ah). Ova kombinacija osigurava dugotrajnost. Na primjer, EC-TEC motor bez četkica je dugotrajan, ne zahtijeva održavanje i povrh svega je snažan. S velikim brzinama od 6800 okretaja u minuti, omogućuje brz napredak piljenja i savršene rezultate rezanja u jednakoj mjeri. Čak ni za rezove u punom drvu, nećete primijetiti nikakvu razliku u usporedbi sa strojevima koji se napajaju iz električne mreže. Vreća za skupljanje prašine omogućuje vam rad s niskom razinom prašine, čak i bez mobilnog usisivača. Unatoč tome, stolna pila i dalje je idealan partner za nove Festool CTC SYS, CTC MINI i MIDI baterijske usisivače.

Nevjerojatno praktičan i iznenađujuće svestran

Baterijska stolna pila CSC SYS 50 toliko je kompaktna da stane u Systainer. Stolna je pila jednako iznenađujuće svestrana koliko i praktična zbog svoje veličine i kapaciteta rezanja, s paralelnim rezovima do 280 milimetara, širinom poprečnog reza do 450 milimetara i rezovima pod kutom od 2° do 47°. Jednostavne izmjene prostornog klina za skrivene rezove i žljebove još je jedna značajka koja proširuje raspon primjene pile. Štoviše, klin za razmak sa štitnikom možete ponovno postaviti u trenu. „Od samog početka smo dizajnirali cijeli koncept oko pile, kao i njezin transport, s fokusom na mobilnost. Rigorozno smo dizajnirali svaki detalj, od položaja baterije do promjena odstojnika i donjeg okvira, s ciljem prednosti za naše korisnike. Željeli bismo da naši kupci jednostavno uživaju u korištenju ove pile u svom svakodnevnom radu,” kaže entuzijastični Wolfgang Reines o kompaktnoj svestranoj pili.

Precizno piljenje u pokretu

Rad je još praktičniji s UG-CSC-SYS donji okvir posebno razvijen za CSC SYS 50. Možete koristiti ovaj sklopivi donji okvir za postavljanje baterijske stolne pile na idealnu radnu visinu u trenu. Istovremeno, služi i kao idealno rješenje za transport od vozila do gradilišta. Osim toga, nosač kolica može se koristiti kao oslonac, što vam omogućuje sigurnu obradu dugih profila. CSC SYS 50, upakiran u Systainer, kompatibilan je s opremom za vozila tvrtke Bott. Međutim, čak i kada je daleko od vozila, CSC SYS 50 se također može lako transportirati u jednoj ruci u Systaineru. Još jedan praktičan detalj je da su oštrice pile, odstojnik i vrećica za skupljanje prašine sigurno pohranjeni u poklopcu Systainera. Systainer napu nakon upotrebe možete jednostavno postaviti preko baterijske stolne pile, što na taj način omogućuje jednostavan transport i zaštitu. Ovdje čak ima prostora za unaprijed postavljenu šinu za postavljanje profila i paralelnu bočnu ogradu. Ukratko – CSC SYS 50 nudi precizno piljenje u pokretu! Još jedan jedinstveni aspekt je trogodišnje jamstvo, koje također pokriva baterije i punjače. Nova baterijska stolna pila CSC SYS 50 bit će dostupna kod odabranih trgovaca od veljače 2023.

Festoolov svemir na baterije: više od “samo” snage

“Baterijska tehnologija i uređaji s baterijskim napajanjem iznimno su značajan trend na tržištu alata. Našu strategiju smo skrojili tako da to odražava i kontinuirano proširujemo svoj portfelj u skladu s tim. Ne slijedimo samo slijepo strategiju korištenja baterijske tehnologije samo za radi toga – želimo zauzeti svrhovitiji pristup kako bismo utvrdili kako tehnologija baterija može najbolje poslužiti predmetnoj primjeni. Želimo optimizirati rezultate tako da proizvodi budu savršeni za svoje primjene i želimo rad učiniti lakšim, sigurnijim i bolje za trgovce,” kaže Sascha Menges, izvršni direktor Festool GmbH. Ovu predanost utjelovljuju na uzoran način najnoviji dodaci Festool 18 Volt sustavu, posebno nova CSC SYS 50 baterijska stolna pila, TSC 55 KEB pila za uranjanje, QUADRIVE TPC 18 baterijski udarni odvijač i ExoActive egzoskelet koji će biti objavljen tijekom 2023.

Podijelite s drugima